← alle artikelen

Een landingspagina voor je MVP maken

Een MVP is een methodiek om te valideren of je idee werkt zoals je denkt of hoopt. Het idee is dat je toekomstige gebruikers je MVP laat zien en vervolgens feedback vraagt. Maar wat nu als het daadwerkelijk uitvoeren van je idee erg kostbaar of ingewikkeld is? Dan kan je ervoor kiezen om je daadwerkelijke idee niet uit te voeren maar het uit te leggen aan je klanten.

Je idee uitleggen (of valideren) kan je doen op heel veel verschillende manieren, bijvoorbeeld in een Powerpoint/ Keynote, een korte video of op een landingspagina. Het voordeel van deze laatste optie is dat je de gebruiker direct aan kan zetten tot een actie. Je kunt op een landingspagina je product aanbieden en er een betaalmogelijkheid aan toevoegen. Zo weet je of je potentiële klanten geld uit willen geven aan je dienst of product.

Tips voor maken landingspagina

Eigenlijk gelden voor een MVP landingspagina dezelfde regels als een normale landingspagina. Ik zet de belangrijkste onderdelen op een rij:

1. De headline

Marketeers kennen het belang van een goede headline. Een titel die kort de dienst of het product omschrijft of welke voordelen te verwachten zijn en tegelijkertijd prikkelen om door te lezen. Zeker als je weet dat 8 van de 10 bezoekers op je landingspagina de titel lezen is het de moeite waard.

2. Value proposition

Of in goed Nederlands: waarde propositie. Kort samengevat: je belofte welke waarde je gaat leveren. Eigenlijk dus dé reden waarom iemand jouw product of dienst zou moeten kopen. Meestal bestaat de value proposition uit de titel, een intro en een lijstje met voordelen eventueel aangevuld met een afbeelding.

3. Call to action

Wat is hét doel dat jij graag wilt dat je bezoeker uitvoert? Met andere woorden: waarom heb je de landingspagina gemaakt? Wil je dat de bezoeker een afspraak maakt? Telefonisch contact opneemt, een e-book download of zich inschrijft ergens voor? Wat het ook is, maak het zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk voor bezoekers om die actie uit te voeren.

Landingspagina software

Om snel een MVP landingspagina op te zetten adviseer ik altijd om gebruik te maken van bestaande software. Deze landingspagina software heeft zich al bewezen dus waarom zou je de moeite doen om het zelf beter te kunnen. De markt van landingspagina software is verzadigd, er zijn ontelbare aanbieders die allemaal hun eigen kijk hebben op het maken van een landingspagina. De meest bekende programma’s in willekeurige volgorde:

Mailchimp landingspagina’s

We kennen Mailchimp natuurlijk allemaal als nieuwsbrief verzender maar wist je dat je er ook een gratis landingspagina mee maken kan? Bekijk hun service hier.

Instapage

Met Instapage kan je zelf gemakkelijk een landingspagina opzetten. Voordeel van Instapage is dat je direct veel bezoekers kunt trekken doordat zij gespecialiseerd zijn in het vermarkten van je landingspagina. Zo kan je gemakkelijk Google Ads, Facebook Ads, etc. inzetten voor je landingspagina.

Leadpages

Leadpages is één van de meest vooraanstaande aanbieders van landingspagina software. Hun sterke punt is dat de thema’s die ze aanbieden van hoge kwaliteit zijn. Verder kan je thema’s selecteren op conversatie percentage, thema’s die bij andere bedrijven goed converteren kan je dus direct voor jezelf inzetten. Grote nadeel van Leadpages is dat het goedkoopste abonnement $37 per maand kost.

Gratis MVP checklist download
Gratis MVP checklist

Aan de slag met je idee maar geen idee waar te beginnen? Download dan nu mijn gratis MVP checklist.

Lees mijn laatste artikelen
Excel koppelen aan je website, wat zijn je opties?

Iedereen kent Excel. In deze post geef ik tips hoe je een Excel formule om kunt zetten naar een calculator op je website, voor b.v. een offertesysteem of kosten calculator.

Verder lezen
In 4 stappen product onderzoek doen met een landingspagina

Een landingspagina inzetten om te onderzoeken of er vraag is naar jouw product. Een slimme tactiek, ik leer je mijn 4 stappen proces graag voor een beter resultaat.

Verder lezen