← alle artikelen

Unit4 Scenario Assurantie (Dias) website koppeling

Het meest gebruikte en meest innovatieve softwarepakket voor de financieel intermediair is Scenario Assurantie van Unit4. Bij veel trouwe klanten is de naam DIAS bekender aangezien dit voorheen de naam was.

Scenario Assurantie (DIAS) is voor veel intermediairs de motor van hun bedrijf omdat deze software administratiepakket en CRM-pakket combineert in één.

De huidige situatie is vaak dat medewerkers de brug zijn tussen de klant en software. Via brieven, e-mails en telefoontjes worden gegevens gestuurd welke vervolgens door medewerkers op de juiste wijze verwerkt worden in Scenario Assurantie. Door een koppeling te maken tussen de website en Scenario Assurantie kunnen klanten voortaan zelf offertes, aanvragen en mutaties uitvoeren. De rol van de eigen medewerkers wordt daardoor controlerend in plaats van uitvoerend.

Unit4 noemt de wijze van koppeling ‘Straight Through Processing’. Hierbij worden gegevens die op een website ingevoerd worden in een formulier direct doorgezet naar de server waar Scenario Assurantie op draait. Natuurlijk zorgt Unit4 voor de juiste werking van Scenario Assurantie en zorgt de huidige IT-partner ervoor dat de server van Scenario Assurantie naar behoren werkt. Welk gedeelte in dit traject dan nog niet opgenomen is, is de koppeling en implementatie op de website. Unit4 biedt hiervoor geen dienst aan en bestaande website ontwikkelaars zijn niet bekend met Scenario Assurantie van Unit4. Dit gat kan ik overbruggen. Doordat ik ervaring heb met het koppelen van websites aan Scenario Assurantie kan ik alle partijen hier in ondersteunen en een vloeiende samenwerking opzetten.

Voordelen website koppeling Scenario Assurantie

De voordelen van het koppelen van een website aan Scenario Assurantie zijn aanzienlijk. Zoals gezegd is de druk op medewerkers lager, men gaat van uitvoerende rol naar controlerende rol. Dit bespaart tijd maar er worden ook minder fouten gemaakt. Ook de responstijd wordt verbeterd doordat er minder werkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden. De combinatie van deze factoren zorgt uiteindelijk voor meer tevreden werknemers en klanten.

Case: Scenario Assurantie koppeling met WordPress

Voor Eerdmans Jachtverzekeringen is onlangs een koppeling tussen Scenario Assurantie en WordPress gemaakt. Voorheen werden nieuwe aanvragen en wijzigingen per telefoon, e-mail of zelfs per fax doorgegeven in het Nederlands en Duits. Medewerksters typten deze informatie vervolgens over naar Scenario Assurantie. Zeker in het hoogseizoen kon het voorkomen dat er te weinig tijd was om nieuwe aanvragen direct in het systeem te plaatsen waardoor er een wachttijd optrad.

Door de WordPress website van Eerdmans te koppelen aan Scenario Assurantie van Unit4 behoort het overtypen van gegevens en de wachttijd tot het verleden. Klanten voeren nu zelf de juiste gegevens in, de medewerksters controleren deze slechts.

Als MVP specialist help ik ondernemende mensen hun online ideeën op efficiënte wijze online te krijgen. Op mijn website, LinkedIn en nieuwsbrief deel ik mijn tips, trucs en inzichten. Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met mij op!

Thomas Jacobs MVP specialist
Thomas Jacobs
MVP specialist
Lees mijn laatste artikelen
Podcast M.V.P. Minimum Viable Product de basis voor elk nieuw business idee met AskMathijs

Afgelopen november vroeg Mathijs (@AskMathijs) of ik te gast wilde zijn in zijn podcast over Ecommerce, Ondernemen en bedrijfscultuur. Meer dan drie kwartier hebben we gesproken over het maken van…

Verder lezen
To web or to App, dát is de vraag

Natuurlijk is het sexy om als founder te kunnen zeggen dat je een eigen app hebt. Maar is het verstandig om als startup direct een app te laten ontwikkelen? Of…

Verder lezen